// 26.01.2018 - 28.02.2018 / Sala SEMPERE

Línia i mòdul

Monika Buch


Monika Buch (València, 1936) va ser l’única espanyola que va estudiar en la HfG d’Ulm (Escola Superior de Gestaltung o Escola d’Ulm), institució que va ser concebuda com l’hereva de la revolucionària Bauhaus. Monika Buch, de pares alemanys, va passar la infància entre Alemanya i Espanya, on la seua família es va desplaçar per a evitar la Guerra Civil i la Segona Guerra Mundial, respectivament.

L’any 1956, després de finalitzar els estudis en el Col·legi Alemany de Barcelona, la seua mare li va presentar un retall de premsa amb un article de Die Zeit sobre la inauguració del nou edifici de Max Bill per a l’Hochschule für Gestaltung (HfG), fet que la va impulsar a viatjar a la ciutat alemanya d’Ulm i cursar estudis en aquesta escola entre 1956 i 1958.

Després de la seua etapa a Ulm es va traslladar a Utrecht, on va cursar els estudis universitaris de pedagogia i psicologia infantil. Durant dos anys va centrar la seua activitat en el camp del disseny de joguets a la fàbrica holandesa ADO. Des de 1972 es va dedicar al treball artístic, amb recerques centrades en la interrelació forma-color. Actualment viu a Utrecht.

La seua obra es fonamenta en el que va aprendre a la HfG. En paraules de l’artista mateix: “Sempre partisc d’una idea o una pregunta que vull resoldre. M’interessa la percepció: què és el que veig i per què, per això m’agrada treballar en un tema amb variacions. L’estètica és important, però moltes vegades més en un segon pla. Una obra pot ser bella o agradable de veure, però per a mi ha de tenir alguna cosa més, alguna cosa interessant que et crida l’atenció o que atrau la teua mirada cada vegada i vols descobrir el que t’inquieta”.

Aquesta exposició, “Monika Buch. Línia i Mòdul”, vol donar a conèixer la trajectòria d’aquesta pintora en les diferents sèries que al llarg de sis dècades ha pres i reprès, en una cerca inquieta i constant de l’expressió plàstica a través de la línia, de les modulacions i el color.

Javier Martín. Comissari de l’exposició

Tornar

// PUBLICACIONS