// 14.11.2014 - 10.01.2015 / Sala SEMPERE

DES DE DINS. ART CONTEMPORANI DES D’ALACANT

Milagros Angelini, Rosana Antolí, Aurelio Ayela, Rosalía Banet, Pablo Bellot, Cristina de Middel, Olga Diego, Cristina Ferrández, Juan Fuster, Ferran Gisbert, Susana Guerrero, Kribi Heral, Eduardo Infante, Mónica Jover, Edgar Mendoza, Javi Moreno, Juan Carlos Nadal, Luisa Pastor, Jesús Rivera


El projecte Des de dins. Art contemporani des d’Alacant, es una iniciativa nascuda per a difondre, analitzar i promocionar l’art contemporani que, a hores d’ara, s’està gestant a Alacant i els seus voltants.

La mostra està integrada per una selecció d’obres de 19 artistes, nascuts a Alacant, o que treballen en aquest àmbit, d’edats que oscil·len els 40 anys; na generació que s’ha convertit en el vertader motor del desenvolupament artístic de la província en els últims anys. L’exposició ofereix una visió global del panorama de la creació actual alacantina i perfila cap a on transiten les línies de recerca en l’art contemporani. Aquesta selecció facilita l’anàlisi de les obres, permet descobrir les relacions que s’estableixen entre si i, a més, mostra els vincles que les obres tenen amb el seu entorn més immediat. En Des de dins, el punt de partida i nexe d’unió és el context alacantí; un espai que adquireix forma plàstica i conceptual en diferents treballs que reflecteixen, al seu torn, l’univers artístic de cadascun dels artistes seleccionats.

Cal afegir-hi que tot el projecte manté des dels seus orígens una actitud plenament divulgativa, ja que, abans que res, pretén aproximar la creació alacantina al seu públic. D’ací que s’haja programat, a més d’una exposició col·lectiva, una jornada d’anàlisi i dinamització d’art per a facilitar la comprensió de l’art contemporani alacantí (Utópica), i un catàleg, que conté una obra de Vik autofocus per a promocionar el col·leccionisme.

Tornar