// 07.03.2012 - 05.05.2012 / Sala ALTAMIRA

VAGAREJANT 2007/2012

Xavi García


La col•lecció “VAGAREJANT 2007/2012”, acabada d’arribar de Berlín, Brussel•les, Madrid i València, plasma i transmet la influència que exerceixen sobre l’artista les diverses manifestacions artístiques populars, que quotidianament s’observen als carrers de les principals ciutats del món i formen part ja de la nostra cultura i iconografia.

L’obra de Xavi García ens situa davant d’una pintura cosmopolita, on els grafits, l’art urbà, els viatges, la moda i els mitjans de comunicació s’apoderen de la temàtica del seu treball que, pel caràcter narratiu i “fresc”, permet a l’espectador viatjar amb l’artista per la extraordinària diversitat d’ambients que Xavi ha utilitzat en les seues obres.

Tota aquesta temàtica va acompanyada d’una pintura fluida i d’abundant matèria, en què l’artista combina moltes capes de pintura amb diversos procediments tècnics, que aporten a la col•lecció el dinamisme i la força vital pròpia de l’artista. Xavi hi fa servir entrades de concerts, cartells arrancats de les parets del carrer, mapes, icones de la societat actual, etc., per a fer de cada obra una presentació en societat d’ell mateix.

Ens trobem, doncs, davant d’una enriquidora visió de la nostra societat i les nostres ciutats, una fusió entre arquitectura, cultura i emocions que Xavi García ens aporta per tal que, irremeiablement, ens hi vegem identificats.

Tornar

// PUBLICACIONS