// 07.07.2008 - 06.09.2008 / Sala ALTAMIRA

A LA DERIVA

Bernabé Gómez Moreno


El Museu de la Universitat d’Alacant té el gust de presentar-vos “A la deriva”, de Bernabé Gómez, en la qual ens mostra que l’ús de la fotografia és capaç de transmetre sensacions i experiències més enllà de l’ús documental del mitjà. “A la deriva” ens submergeix en un món d’experiències visuals i sonores en què el paisatge ens invita a fer un exercici d’introspecció, calmat i serè, a la recerca del valor del que és efímer.

''A la deriva'' pretén reconstruir, a través de la fotografia i el so, l’espai existencial antropològic de la deriva. Ens proposa un recorregut expedicionari per diferents entorns intimistes en què es pot apreciar la intenció per reconstruir un espai i un temps alliberats. Els paisatges que es mostren són espais oberts i inhòspits, llocs comuns de pas en la majoria absents d’individus, on es reflecteix l’absència, el trànsit i la memòria. La deriva s’entén com un espai atemporal i reflexiu, un territori existencial a la recerca de la llibertat.

''A la deriva'' de Bernabé Gómez ens invita a participar del plaer de la introspecció, del valor del que és finit, de la fugacitat del trànsit, de l’absència del recorregut, de la quietud del vent, del buit del mar, del silenci de la deriva en la qual trobar l’essència del que és efímer, potser la vida.

Tornar