// 22.11.2007 - 05.01.2008 / Sala ALTAMIRA

ESCUTS DE PAPER: Art contra la violència de gènere

Ángeles Agrela, Eduardo Balanza, Olga Diego, Eugenia Funes, Sonia Navarro y Sara Sanz


Amb motiu de la celebració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, cada 25 de novembre es fa balanç anual i s'insisteix en la necessitat de denunciar, discutir, mostrar i prendre consciència d'aquest tràgic fenomen global que traspassa races, cultures i classes socials. L'exposició “Escuts de paper: Art contra la violència de gènere” tracta d'arribar a la consciència del públic a través d'un conjunt d'obres que testimonien la sensibilització i el compromís de sis creadors contemporanis amb l'eradicació d'un dels atemptats més estesos i silenciats del planeta.

La mostra ha sigut fruit de la col•laboració entre el MUA i les galeries d'art T20 de Múrcia, Set Espai d’Art de Xàbia i Aural d'Alacant, i hi estan presents quasi una vintena de peces realitzades a través de diversos mitjans artístics: vídeo, fotografia, pintura i instal•lació. Els artistes seleccionats són: Ángeles Agrela, Eduardo Balança, Olga Diego, Eugenia Funes, Sonia Navarro i Sara Sanz.

Entre les obres exposades trobem denúncies explícites i metàfores sobre la violència; són peces de creació recent que transiten entre la subtilesa i el crit punyent, el testimoniatge i l'apropiació d'imatges documentals i publicitàries.

Tornar