#diumengesalMUA

CURS 2020/2021
En aquest curs, marcat per la situació sanitària, fem un volt a la programació de Diumenges al MUA amb la intenció de continuar oferint un conjunt divers d'activitats per a tota la família.

El programa Diumenges al MUA pretén acostar el Museu i l'art a tots els públics, amb una variada programació d'activitats. Des de 2016 convidem a la ciutadania a passar un matí de diumenge diferent, plena d'art, cultura i creativitat. Anima't a descobrir i a gaudir de la fotografia, l'arquitectura, la escultura, la pintura, la literatura, l'art contemporani, l'arqueologia...
A partir del Diumenge 21 de febrer / VIRTUAL

La caja

CREATECTURA, arte+diseño+pedagogía

Taller virtual de joc, creació i arquitectura per a xiquets.
A què podem jugar amb una caixa? Les caixes de cartó són «objectes màgics» que ens permeten imaginar-nos una infinitat de jocs, objectes i creacions. Ens hi podem ficar dins o omplir-les de tresors, però les podem també transformar per a crear edificis, vehicles, disfresses i nous joguets.
Treballarem amb caixes com a maquetes acompanyades d’un altre material màgic, la llum.

Per a tots els públics.
Activitat disponible fins al 6 de setembre.

A partir del Diumenge 28 de març / VIRTUAL

Fotopoesía

Festival Photoalicante 2021

Taller virtual d’investigació i realització de poesies visuals.
Recorregut pel treball d’alguns autors i les seues incursions en la poesia visual, les obres de les avantguardes surrealistes i cubistes, que van abordar la creació poètica des de la pintura o l’escultura, i ens aturarem especialment en la relació de la poesia amb la fotografia.
A partir dels documents que es faciliten i materials que tinguem a casa treballarem la imaginació i realitzarem les nostres pròpies poesies visuals.

A partir de 6 anys.
Activitat inclosa dins del Festival Photoalicante 2021.
Activitat disponible fins al 6 de setembre.

A partir del Diumenge 2 de maig / VIRTUAL

Bajo su piel

Gemma Martínez

Visita teatralitzada virtual a l’exposició «Pluriidentitats».
Recorregut escènic a través de les obres proposades per l’exposició Pluriidentitats, en què ens endinsarem en les diferents obres exposades per a donar-hi veu i gest, i, en alguns casos, deixar que la música ens guie sota la seua pell. L’objectiu és portar l’espectador a altres realitats i deixar-li sentir l’essència que els autors han volgut expressar amb les seues obres. Un viatge per a sentir i reflexionar sobre conceptes com la diversitat, el respecte i la llibertat.

A partir de 8 años
Impartit per Gemma Martínez, actriu.
Activitat disponible fins al 6 de setembre.

A partir del Diumenge 23 de maig / PRESENCIAL

Miradas simétricas

Gertrudis Rivalta

Taller virtual de creativitat i expressió plàstica d’emocions. A través de l’eina terapèutica del test de Roscharch i en connexió amb l’exposició de la col·lecció de Daniel Escolano, l’artista ens introdueix en la tècnica de l’estampació per «dobles». Psicologia i art es fonen per a treballar la creativitat i l’expressió emocional.

Per a tots els públics.
Impartit per Gertrudis Rivalta, artista.

Inscripció activitat
A partir del Diumenge 13 de juny / PRESENCIAL

Reciclaje salvaje

Aurelio Ayela

Taller per a convertir objectes d’usar i tirar en art d’usar i guardar.
Quan parlem de reciclar objectes que anàvem a tirar, normalment és per a referir-nos a donar-los un nou ús pràctic. Aquest taller d’art i reciclatge se centra en els objectes comuns que anomenem d’un sol ús (sobretot envasos d’un sol ús), per a donar-los un ús molt més il·limitat i lliure:
Des del joc i el bricolatge més espontani orientarem la nostra creativitat cap a la reinterpretació dels temes i poètiques d’aquelles obres dels premis EAC 2021 amb què més connectem.

Per a tots els públics.
Impartit per Aurelio Ayela, artista.

Inscripció activitat

© 2020 MUA. Museu de la Universitat d'Alacant · Tots els drets reservats. · Info Legal · Contacte · +34 965 90 93 87
Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües · www.veu.ua.es