Des de fa més de quinze anys, el MUA mostra la seua col·lecció programant, per a cada curs acadèmic, una exposició en la qual se selecciona una vintena d’obres entorn de temàtiques diverses. El paisatge, el color, l’abstracció, la llar o els processos artístics han sigut unes quantes. Aquesta vegada, el fil conductor no és una temàtica, sinó un esdeveniment.
El 3 d’abril de 1923 va nàixer a Onil Eusebi Sempere, l’artista alacantí més destacat del segle XX. Per aquest motiu, per a celebrar el centenari, el MUA ha dissenyat l’exposició «La llum de Sempere. Centenari 1923-2023» en què s’han seleccionat vint-i-sis obres de l’artista onilenc pertanyents als nostres fons.
Gràcies a la generositat del galerista de Santander Fernando Silió, la UA va poder adquirir el 1997 la producció gairebé completa de l’obra gràfica de Sempere, un conjunt pròxim a les 180 peces. A l’hora de seleccionar les obres per a aquesta mostra, l’argument principal ha sigut que foren reflex de les principals fites de la seua trajectòria vital. Hem buscat una immersió en la biografia i la trajectòria artística d’Eusebi Sempere a través d’un recorregut pels esdeveniments i ciutats que van marcar la seua vida: Onil i la seua família; València i l’Escola de Belles Arts de Sant Carles; París i la contemporaneïtat; Madrid, el retorn a Espanya; l’experiència del Centre de Càlcul; Conca i el Museu d’Art Abstracte; Alacant i el reconeixement públic, Sempere i la UA.
Per a reblar l’exposició hem cregut oportú incorporar una vitrina amb documents, fotografies i publicacions sobre Eusebi Sempere, entre els quals destaca la concessió del doctor honoris causa per la Universitat d’Alacant el 1984 o l’ampli conjunt de llibres i catàlegs editats sobre la vida i l’obra d’aquest alacantí universal.