El Museu de la Universitat d’Alacant, fidel al seu compromís per la promoció i la difusió de l’art, va llançar l’any 2015 una convocatòria pública i internacional de residències de creació i investigació en art contemporani amb l’objectiu de donar suport a la producció i convertir el museu en un espai de creació viu i dinàmic que aposta per les noves manifestacions artístiques.
La setena edició de les Residències MUA, que ha tingut lloc del 13 al 24 de setembre del 2021, ha comptat amb la participació dels artistes Aurora Domínguez Mata, Adrián Jorques Tortosa, Miriam Martínez Guirao, Roice183 i Masha Wysocka. L’exposició, fruit dels projectes desenvolupats al MUA pels residents, podrà visitar-se fins al 7 de novembre a la Sala Sempere.
Aurora Domínguez Mata presenta Instrucciones para un habitar disruptivo, un projecte audiovisual que proposa noves maneres d’habitar el món urbà mitjançant una revisió de les accions quotidianes. Adrián Jorques, en el projecte instal·latiu De las pieles urbanas, analitza pictòricament la petjada urbana per a convidar l’espectador a redescobrir la riquesa que s’amaga en els registres que deixa el pas del temps i l’ésser humà en les superfícies de la ciutat. Miriam Martínez Guirao fon l’art i la naturalesa en el projecte interdisciplinari El papel de la naturaleza, on proposa descolonitzar la vegetació catalogada en els llibres i donar vida a aquestes plantes a través de l’elaboració de paper artesanal mitjançant pasta de paper, obtinguda de fulles de llibres de botànica, mesclada amb llavors. Roice 183, en el projecte pictòric Cara a la pared, experimenta amb la pintura urbana per a investigar sobre els seus processos creatius i la relació que té amb l’entorn. Masha Wysocka, en el projecte fotogràfic Jardín de naturalización, proposa una investigació sobre la naturalització d’immigrants a Espanya, i estableix un paral·lelisme entre les ciències naturals, l’ecologia i la sociologia.