// 28.09.2018 - 28.10.2018 / Sala CUB

IMMERSIÓ. Màster en Projectes i Recerca en Art. Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH)

María López Benito, Mauro Pastor Pérez, José Antonio Perea Redondo, Yasmina Poquet Perles, Manu Sanz, Nea Shkira


El Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) presenta «Immersió», una exposició col·lectiva produïda per la Universitat d’Alacant, que mostra els projectes de sis alumnes del màster en Projecte i Investigació en Art de la Facultat de Belles Arts d’Altea de la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH). La mostra té com a objectiu mostrar a la comunitat universitària, i al públic en general, l’actualitat de la creació artística contemporània. L’exposició es compon amb els treballs de Manu Sanz, Nea Shkira, María López Benito, Yasmina Poquet Perles, José Antonio Perea i Mauro Pastor Pérez. L’artista Manu Sanz ha treballat en els seus Espais improbables al voltant dels espais imaginaris que crea la nostra ment. Per a això, crea microinstal·lacions on la realitat es desdibuixa per a donar pas a altres realitats que potser poden no existir. Mitjançant l’alteració d’objectius quotidians i la creació d’il·lusions òptiques, l’artista ens situa en realitats paral·leles que ens fan preguntar-nos l’existència mateixa de la realitat.

La sèrie Trans-fusió de Nea Shkira és un reflex de diferents etapes vitals de l’artista en què la recerca de la identitat se situa en el caràcter central de la seua obra. Preguntes com, Qui sóc jo?, Què significa sóc JO?, cerquen respostes existencials sobre l’essència de ser dona.

Les il·lustracions Tres setmanes il·lustrades de María López pretenen desvetlar veritats ocultes que l’artista albira en un món carnavalesc, on tots portem una màscara riallera amb comoditat i tristesa, i que acaba per apoderar-se de tot el nostre ésser. La intenció que té és il·luminar en la foscor vital a què se sotmeten algunes persones que ja no troben consol en un món opressor.

Des de l’àmbit del manga, Yasmina Poquet ens presenta la seua sèrie Pepo sama, en què combina i fusiona personatges ficticis amb estudis anatòmics i visibilitza conceptes sublims i sinistres, i convida l’espectador a reflexionar i enfrontar-se sobre qüestions estètiques, naturals i morals.

El coreògraf José Antonio Perea intenta establir amb el seu treball Sabor una unió entre el moviment corporal, particularment en els ritmes llatins, i el camp audiovisual. Mitjançant l’ús del light painting i la fotografia, aconsegueix visualitzar patrons que permeten analitzar i endinsar-nos en la lectura del cos en moviment per a establir estratègies per al seu control en la dansa.

I, finalment, Mauro Pastor mostra a través del seu projecte Viatges de forma i contingut un procés de prospecció i visió d’argotips personals paral·lels a la societat actual.

Tornar