El Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) va albergar del 8 novembre de 2001 al 23 de febrer de 2002 la mostra fotogràfica Fragments, una selecció de 180 títols de la Col·lecció Rafael Tous d´Art Contemporani, constituïda per més de 1.500 fotografies. L'exposició, que va ocupar els 2500 m2 d'espai expositiu del MUA, es va configurar entorn de quatre grans temes distribuïts per sales: El Cos, Arquitectura, Històries Visuals i Instal·lacions.
Fragments va oferir una visió panoràmica de la creació contemporània a través de 540 fotografies de 48 artistes internacionals de la talla de Cindy Sherman, Andrés Serrano, Alberto García-Álix, Humberto Rivas, Paul Blanca, Laurie Simmons, Tracey Moffat, Eulàlia Valldosera i Joel Peter Witkin, entre altres, i és la primera vegada que va poder veure's en conjunt una selecció tan quantiosa d'una de les més rellevants col·leccions espanyoles d'art contemporani.
La col·lectiva, comisariada per Glòria Picazo, va fer palèsès la presència destacada de la fotografia en el panorama artístic contemporani, la superació dels temes tradicionals, la tendència cap a un llenguatge *autorreferencial d'universos interiors i l'intent d'enderrocar les imposicions tècniques, materials, estilístiques i conceptuals pròpies de les tendències actuals.
La Sala Naias va reunir les imatges que al·ludien a l'Arquitectura, amb obres d'Ana Busto, Jordi Colomer, Dóna-li Kistermaker, Marcel Pèy, Laurie Simmons i Antonio Muntadas. Tant *Kistermaker com Simmons utilitzen escenaris construïts amb jocs infantils, amb la finalitat de transmetre, en el primer cas, la idea de l'incontrolable de la nostra existència a pesar dels trets quotidians dels llocs exhibits. En el cas de Simmons, els escenaris tanquen una crítica evident a la idea de la dona presa en els seus propis rols. Per a Pèy, Busto i Muntadas, l'arquitectura comporta també possibles lectures socials, històriques i polítiques.