II Convocatòria d'Arts Visuals InteractUA

El Vicerectorat de Cultura, Esport i Extensió Universitària i el Servei de Cultura de la UA són els impulsors de InteractUA, una plataforma dirigida a estudiants de la Universitat d'Alacant amb inquietuds i interessos en diferents disciplines artístiques, un espai per a impulsar i desenvolupar la formació artística i cultural de l'alumnat de la nostra universitat.

A través de la II Convocatòria d'Arts Visuals s'ha convidat a l'alumnat membre de la Plataforma InteractUA a presentar creacions artístiques entorn de la temàtica Migracions. Migració al·ludeix a moviment, a desplaçament, tant de persones, com d'animals i fins i tot de dades, a la recerca d'un lloc o estat més favorable. La migració és un fenomen clau per a diversos àmbits de les societats i una força molt poderosa per al desenvolupament d'aquestes.

El resultat és aquesta exposició virtual que ara presentem, per a la qual s'han seleccionat 13 creacions en formats tan variats com fotografia, collages, pintura i il·lustració digital. A més, d'entre les obres seleccionades, el jurat ha premiat tres obres que estaran exposades físicament en un dels espais del MUA.

En definitiva, l'exposició virtual “Migracions”, sorgida de la II Convocatòria d'Arts Visuals InteractUA, es revela com una excel·lent mostra del talent, el compromis i la creativitat de l'alumnat de la Universitat d'Alacant.

f/1.8
1/1515
ISO52
4.695 mm
Sense flaix

A qualsevòl lloc

Beatriz Llopis Rosell. Estudiant de Marketing


Aquest abril passat, com els elefants, vaig emprendre un llarg camí per a viure. Com els ocells, vaig tornar a migrar a Tolouse.

Aquest abril passat, a Occitània, vaig fer aquesta foto que em permetrà viatjar des del niu cada vegada que la mire... Cada cert temps ens disposem a migrar. Com a éssers humans, necessitem caminar, créixer, conèixer.

Cada cert temps necessitem escapar. Com a persones curioses, necessitem viure, sentir, descobrir.

Mirant aquest paisatge pense en la bellesa d'allò desconegut, estrany, intacte per al record i nou per a la memòria. I com si estiguera recolzada en la barana, mire l'escena i evoque la imatge de totes aquelles persones que, com jo, hauran creuat aquest pont.

Totes aquelles persones que hauran deixat arrere històries, experiències i vivències per a començar, desconnectar o reconnectar. Totes aquelles vides que hauran sigut banyades per la llum del vespre i per la brisa que crea les petites ones de l'aigua del riu Garona.

Aquest abril passat, com les papallones, he tornat a ser feliç.


© 2024 MUA. Museu de la Universitat d'Alacant · Tots els drets reservats. · Info Legal · Contacte · +34 965 90 93 87
Vicerectorat de Cultura, Esport i Extensió Universitària · www.veu.ua.es