II Convocatòria d'Arts Visuals InteractUA

El Vicerectorat de Cultura, Esport i Extensió Universitària i el Servei de Cultura de la UA són els impulsors de InteractUA, una plataforma dirigida a estudiants de la Universitat d'Alacant amb inquietuds i interessos en diferents disciplines artístiques, un espai per a impulsar i desenvolupar la formació artística i cultural de l'alumnat de la nostra universitat.

A través de la II Convocatòria d'Arts Visuals s'ha convidat a l'alumnat membre de la Plataforma InteractUA a presentar creacions artístiques entorn de la temàtica Migracions. Migració al·ludeix a moviment, a desplaçament, tant de persones, com d'animals i fins i tot de dades, a la recerca d'un lloc o estat més favorable. La migració és un fenomen clau per a diversos àmbits de les societats i una força molt poderosa per al desenvolupament d'aquestes.

El resultat és aquesta exposició virtual que ara presentem, per a la qual s'han seleccionat 13 creacions en formats tan variats com fotografia, collages, pintura i il·lustració digital. A més, d'entre les obres seleccionades, el jurat ha premiat tres obres que estaran exposades físicament en un dels espais del MUA.

En definitiva, l'exposició virtual “Migracions”, sorgida de la II Convocatòria d'Arts Visuals InteractUA, es revela com una excel·lent mostra del talent, el compromis i la creativitat de l'alumnat de la Universitat d'Alacant.

Tècnica: Aquarel·la

Grandària: 30 x 21 cm

Any: 2022

Alzacola rojizo

Susana Carrión Jaén. Estudiante de Màster en Conservació de la Biodiversitat i Restauració del Medi Marí i Terrestre


L'obra recrea un exemplar de rossarda en una vinya alimentant-se d'un insecte i alçant la cua cap amunt, comportament característic d'aquesta espècie. La rossarda (Cercotrichas galactotes) és un ocell migrant trans-saharià amb pas migratori tardà. Arriba a la península Ibèrica normalment entre final d'abril i començament de maig i marxa entre agost i octubre. Està molt lligada al medi agrícola, i aconsegueix les majors densitats en olivars i vinyes. Està catalogada com en perill d'extinció (EN) (Llibre roig de les aus d'Espanya), ja que experimenta un acusat declivi poblacional des dels anys 70 a causa, principalment, de la transformació del medi agrícola i de l'ús intens de plaguicides.© 2024 MUA. Museu de la Universitat d'Alacant · Tots els drets reservats. · Info Legal · Contacte · +34 965 90 93 87
Vicerectorat de Cultura, Esport i Extensió Universitària · www.veu.ua.es