En conflicte

III Convocatòria d'Arts Visuals InteractUA

El Vicerectorat de Cultura, Esport i Extensió Universitària impulsa InteractUA, una plataforma dirigida a estudiants de la Universitat d’Alacant amb inquietuds i interessos creatius, un espai per a impulsar i desenvolupar la formació artística i cultural de l’alumnat de la nostra universitat.

A través de la III Convocatòria d’Arts Visuals s’ha convidat a l’alumnat membre de la Plataforma InteractUA a presentar creacions artístiques entorn de la temática En conflicte. 

Atesa la situació present, en la qual el conflicte armat i les seues conseqüències globals estan de plena actualitat, volem abordar des d'una visió artística i multidisciplinària el concepte de conflicte, no sols aquesta accepció, que representa l'escenari últim, sinó també buscant-ne una definició àmplia.

El resultat és aquesta exposició virtual en la qual s'han seleccionat 11 creacions en formats tan variats com fotografia, collages, pintura i il·lustració digital. 

D’entre les obres seleccionades, el jurat ha premiat tres que estarán exposades físicament en el MUA.

En definitiva, l’exposició virtual “En conflicte” es revela com una excel·lent mostra del talent, el compromís i la creativitat de l’alumnat de la Universitat d’Alacant.

Suport: paper d’aquarel·la Canson de 300 g en format A3
Tinta: bolígrafs tècnics de negra Micrón
Aquarel·la Winsor and Newton en pastilla.

Un rellotge per testimoni

Herminio Reche Motos

Estudiant de Treball Social


L’obra representa el bombardeig i la massacre perpetrada el 25 de maig de 1938 al Mercat Central d’Alacant per l’aviació feixista italiana Savoia S-79 en suport a les forces rebels espanyoles.
Anys després de la reconstrucció, es va tornar a col·locar el mateix rellotge que fins a aquell moment hi havia, però sense arreglar, i que marca l’hora exacta del bombardeig.


© 2024 MUA. Museu de la Universitat d'Alacant · Tots els drets reservats. · Info Legal · Contacte · +34 965 90 93 87
Vicerectorat de Cultura, Esport i Extensió Universitària · www.veu.ua.es