En conflicte

III Convocatòria d'Arts Visuals InteractUA

El Vicerectorat de Cultura, Esport i Extensió Universitària impulsa InteractUA, una plataforma dirigida a estudiants de la Universitat d’Alacant amb inquietuds i interessos creatius, un espai per a impulsar i desenvolupar la formació artística i cultural de l’alumnat de la nostra universitat.

A través de la III Convocatòria d’Arts Visuals s’ha convidat a l’alumnat membre de la Plataforma InteractUA a presentar creacions artístiques entorn de la temática En conflicte. 

Atesa la situació present, en la qual el conflicte armat i les seues conseqüències globals estan de plena actualitat, volem abordar des d'una visió artística i multidisciplinària el concepte de conflicte, no sols aquesta accepció, que representa l'escenari últim, sinó també buscant-ne una definició àmplia.

El resultat és aquesta exposició virtual en la qual s'han seleccionat 11 creacions en formats tan variats com fotografia, collages, pintura i il·lustració digital. 

D’entre les obres seleccionades, el jurat ha premiat tres que estarán exposades físicament en el MUA.

En definitiva, l’exposició virtual “En conflicte” es revela com una excel·lent mostra del talent, el compromís i la creativitat de l’alumnat de la Universitat d’Alacant.

Mides: 29,7 x 42 cm
Tècnica: Llapis de grafit
Paper: 130 grams
1º PREMI

Quan gralla

Jose Pablo del Rincón Montes

Estudiant de Fonaments de l’Arquitectura


Les obres Quan gralla, Quan només mira i Introspecció formen part d’una sèrie relacionada amb el conflicte intern de l’individu i les emocions que comporta.
El corb, carregat de simbolisme com el pensament interior de la persona, la consciència que raona de manera impulsiva, la materialització d’una cosa intangible sensible a emocions, que li insufla vida, que interactua sobre la persona intervenint en el seu judici.
El «corb» com a únic ens conscient que acompanya la persona i al qual s’aferra de manera impulsiva davant d’inseguretats, amb llibertats de judici dins de la seua gàbia, i que només la notorietat de la seua presència inquieta.
Amor contemporani, d’altra banda, tracta l’empatia afectiva d’una parella com a sentiment incondicional.


© 2024 MUA. Museu de la Universitat d'Alacant · Tots els drets reservats. · Info Legal · Contacte · +34 965 90 93 87
Vicerectorat de Cultura, Esport i Extensió Universitària · www.veu.ua.es