VisitaTaller Geometries

Curs: 2014/2015


El 2015 es compleixen els trenta anys de la mort d'Eusebi Sempere,possiblement el millor artista alacantí del segle XX. Per això, durant tot l’any el Museu de la Universitat té previst programar exposicions i altres activitats per a recordaraquest gran creador.

L'Any Sempere s'obrirà al gener amb una exposició titulada «60 anys de geometria». Una mostra en què s'ha aconseguit reunir gran part dels creadors plàstics de la història de la pintura geomètrica a Espanya, de la qual Eusebi Sempere és un dels pioners i l’exponentprincipal.

VISITA GUIADA

La visita guiada a l'exposició oferirà als alumnes l’oportunitat d’acostar-se a la pintura abstracta geomètrica dels últims seixantaanys a Espanya. Un recorregut que ens portarà per artistes tan destacats com Manuel Barbadillo, Pablo Palazuelo, Guillermo Pérez Villalta, Eusebi Sempere, Salvador Victoria o José María Yturralde, entre altres.

La visita es concep com un diàleg entre l'educador i els alumnes, en què se'ls explicarà i se'ls donarà veu per a tractar temes com:

• La línia i el color, fonaments de la pintura.
• La composició, ordenació del quadre.
• La textura, epidermis de la creació artística.
• Les tècniques artístiques, possibilitats i solucions creatives.
• La geometria, entre l'art i la ciència.

TALLER DIDÀCTIC

El taller s'adaptarà a l'edat dels participants; per això,enguany s'ha dissenyat una activitat per als alumnes d'infantil i primària i una altra de diferent per als de secundària i batxillerat.

Alumnes d'infantil i primària

Després de la visita,i encara dins de la sala d'exposicions, s’organitzarà una dinàmica grupal en la qual els alumnes crearan una composició geomètrica inspirada en conceptes vistos en l'exposició.

A continuació, els alumnes es dirigiran a l'aula del taller i de manera individual elaboraran una obra en la qual aplicaran els conceptes apresos.

Alumnes de secundària i batxillerat

Després de la visita, es durà a terme un visionat d'imatges i vídeo que introduirà els alumnes en conceptes cominstal•lació artística, intervenció en l'espai arquitectònic, escultures modulars, etc.

Posteriorment, ja en l'aula del taller, els alumnes hauran d'intervenir l'arquitectura del museu creant, amb materialsdiversos, una escultura modular geomètrica que dialogue amb la geometria de l'edifici.


Tornar

INFORMACIÓ

DADES PRÀCTIQUES
Públic a què va dirigit:
alumnat de infantil, primària, secundària i batxillerat
Durada del taller: 2 h 30 m.
Nombre max participants: 35
del 22/01/15 al 22/05/15


Concertar visites/activitats:
965 90 9517 / 965 90 9387
didactica.mua@ua.es