// 16.06.2018 - 30.06.2018 / Sala AUDITORI MUA

18é CONCURS TALLERS DIDÀCTICS


Aquest 2018 és un any de celebració per al departament d’educació del museu. Al febrer complim 18 anys des que vam posar en funcionament l’Àrea Didàctica del MUA; ja podem dir que hem complit la majoria d’edat. Ha sigut un recorregut apassionant en el qual hem realitzat visites guiades a més de 300 exposicions i dissenyat 35 tallers didàctics. El nombre total de participants en les nostres activitats durant aquests 18 anys supera les 100.000 persones, i, sincerament, quan girem la vista enrere ens produeix vertigen.

Des del primer dia, el nostre propòsit ha sigut acostar, sensibilitzar i fer comprensible la creació contemporània als visitants, i els tallers didàctics la nostra eina preferida. Hem comprovat que els conceptes que volem transmetre els aprenen millor a través de l’experimentació. Entenem l’art com el millor mitjà per a reflexionar i expressar les idees, les emocions i els sentiments. Així que la nostra motivació màxima ha sigut dotar als participants dels instruments necessaris per a comunicar a través de la creació plàstica.
Durant el curs 17/18 hem dut a terme tres tallers didàctics, “Color=Emoció” d’octubre a maig, “Versos visuals. Miguel Hernández” a l’octubre i novembre i “mulier-mulieris” a l’abril i maig.

El nombre total de participants en aquests tres tallers ha sigut de 2.955, i 108 han sigut els alumnes premiats i seleccionats en el 18è Concurs de Tallers Didàctics MUA.

Per a concloure, ens agradaria agrair als alumnes en pràctiques María Blanquer, David Fabra i Raúl López, pertanyents al Cicle d’Animació Sociocultural i Turística (TASOC), el seu gran treball tots aquests mesos; als professors de tants col·legis i instituts que any rere any depositen la seua confiança en nosaltres perquè els acompanyem en el camí de l’educació a través de l’art i, finalment, a tots els participants en els nostres tallers, perquè sense el seu entusiasme, creativitat i imaginació res d’açò seria possible.

Tornar