// 08.11.2001 - 23.03.2002 / Sala ALTAMIRA

Fragments

Colección Rafael Tous d´Art Contemporani


El Museu de la Universitat d'Alacant (*MUA) va albergar del 8 novembre de 2001 al 23 de febrer de 2002 la mostra fotogràfica Fragments, una selecció de 180 títols de la Col·lecció Rafael Tous d´Art Contemporani, constituïda per més de 1.500 fotografies. L'exposició, que va ocupar els 2500 m2 d'espai expositiu del MUA, es va configurar entorn de quatre grans temes distribuïts per sales: El Cos, Arquitectura, Històries Visuals i Instal·lacions.

Fragments va oferir una visió panoràmica de la creació contemporània a través de 540 fotografies de 48 artistes internacionals de la talla de Cindy Sherman, Andrés Serrano, Alberto García-Álix, Humberto Rivas, Paul Blanca, Laurie Simmons, Tracey Moffat, Eulàlia Valldosera i Joel Peter Witkin, entre altres, i és la primera vegada que va poder veure's en conjunt una selecció tan quantiosa d'una de les més rellevants col·leccions espanyoles d'art contemporani.

La col·lectiva, comisariada per Glòria Picazo, va fer palèsès la presència destacada de la fotografia en el panorama artístic contemporani, la superació dels temes tradicionals, la tendència cap a un llenguatge autorreferencial d'universos interiors i l'intent d'enderrocar les imposicions tècniques, materials, estilístiques i conceptuals pròpies de les tendències actuals.

En últim lloc, la Sala Altamira va contenir tres instal·lacions. La primera, de Bleda i Rosa, van anar dues fotografies en color titulades Camí I, Marcen i Camí II, Marcen, ambdues de 1999 i incloses en la sèrie ‘Les ciutats’. La segona instal·lació, d'Arturo Cuenca, van anar quatre fotografies sobre les quals incideix la llum creant un diorama d'imatges i textos superposats. La tercera instal·lació, de Daniel Canogar, va anar un joc de llums i ombres amb siluetes de braços humans projectades sobre les parets i el sòl.

Tornar