// 25.09.2016 - 26.07.2017 / Sala ARCADI BLASCO

DESTINS, COL•LECCIÓ MUA

Julius Shulman, Carlos Cánovas, Josh Müller, Margarita Andreu, Eusebio Sempere, Javier Romero, Alicia Lamarca, Javier Lorenzo, Cristina De Middel, Cristina Fontsaré, Paloma Muñoz, Walter Martin, Guillermo Llobet, Joan Castejón, Antoni Miró, Ángel G. Catalá, José Manuel Carratalá, Rafa Arjones


Des del 2005, el Museu de la Universitat d'Alacant ha programat exposicions en les quals s'han mostrat obres de la seua col•lecció seguint criteris temàtics, tècnics o pedagògics. Aspectes com la diversitat de l'art contemporani, l'obra sobre paper, la llar, la crítica social, el paisatge, els processos artístics o la creació en sèrie són algunes de les qüestions que s'han tractat fins avui.

En aquest curs 2016/17 hem volgut abordar la temàtica del destí des de les seues diverses accepcions. Destí com a meta, com a punt d'arribada d'un viatge. Però també destí com a trajectòria vital, com a encadenament de successos que determinen la nostra existència. Destí com a ventura, fortuna, estrela o sort que la providència ens té guardada per a cadascun de nosaltres. Destí com a fat, que actua com a força desconeguda i inexorable sobre la humanitat.

Per a aquesta ocasió s'han seleccionat divuit obres entre fotografia, pintura i gravat, que van des de les instantànies de carreteres de Julius Shulman i Carlos Cánovas, les imatges d'aeroports de Josh Müller i Margarita Andreu, la serigrafia sobre l'espai d'Eusebio Sempere, les representacions de camins, metàfores d'itineraris vitals, de Javier Romero, Alicia Lamarca, Javier Lorenzo i Cristina Di Middel, les inquietants visions, com a premonicions de la fatalitat, de Cristina Fontsaré, Paloma Muñoz i Walter Martin, i finalment les històries a les quals ens enfronten Guillermo Llobet, Joan Castejón, Antoni Miró, Ángel G. Catalá, José Manuel Carratalá i Rafa Arjones; cruel, fat que evidencia les desigualtats ferotges del món globalitzat actual.

Tornar