// 10.10.2013 - 09.11.2013 / Sala CUB

RAÜL BOTELLA. Mostra retrospectiva

Raül Botella


L’obra de Raül Botella transpira la seua personalitat joganera i efervescent, inquieta i audaç, i alhora la seua passió per la plàstica, la seua obsessió creativa i el seu afany per un llenguatge pictòric personal i lliure.

En Raül trobem l’artista que empra la poètica per conversar amb el públic, per explicar una visió del món pretenent alhora incidir en el seu àmbit. Siga el centre històric del seu Alcoi, siga la condició humana més primària i elemental, a les creacions de Raül Botella no hi ha banalitat; al contrari, no s’ha de buscar molt per trobar la profunditat. L’espectador, i qui escriu això no deixa de ser-ho, trobarà a aquesta mostra un divers recull de la seua obra, una heterogènia mostra del que l’artista conreava en la seua producció febril i desbocada.

La mostra es divideix en tres parts: “paisatge urbà”, que inclou aquelles obres en què l’artista va plasmar la seua visió dels espais ciutadans, “Paisatge humà”, amb aquells perfils que ratllen la caricatura i que van deixar emprenta en el seu estil, i, finalment, una part que ha estat anomenada “totum revolutum” que comprén aquells quadres consagrats a l’abstracció, junt a una –mínima- mostra dels treballs multidisciplinars que produïa l’autor.

En conjunt, una mostra retrospectiva que, si bé només recull una part de la seua prolífica producció, permet recórrer a la trajectòria d’un artista que ha deixat una gran empremta gràcies a la seua valentia per explorar un llenguatge propi i personal.

Pau Grau i Mira

Tornar