// 04.07.2012 - 04.09.2012 / Sala ALTAMIRA

VI Edició de Premis a l'Edificació Saludable


El projecte "Living in a vineyard" guanya el VI Premi Edificació Saludable de la Fundació Marjal i la Universitat d'Alacant

A la final han arribat 19 projectes, en total hi han participat 150 alumnes de 20 nacionalitats

El projecte arquitectònic Living in a vineyard, dissenyat pels alumnes José Luis Villar i Aneta Bartula, ha guanyat la sisena convocatòria del Premi a L’edificació Saludable, que anualment promouen la Fundació Marjal i la Universitat d'Alacant.

Pep que fa al projecte guanyador, el jurat, que integraven Javier Sánchez, Abram Deboer, Mathias Essig (arquitectes) i Sofia Blasco (directora de la Fundació Marjal), hi ha destacat l'ús de sistemes d'autosuficiència en el projecte constructiu i la modernització del disseny, que es basa en una construcció típica de la zona envoltada de vinyes.

La cerimònia de lliurament, va comptar amb la presència de Sonia Castedo, alcaldessa d'Alacant; Luisa Pastor, presidenta de la Diputació d'Alacant; Manuel Palomar, rector de la Universitat d'Alacant; Francisco Gómez, president de la Fundació Marjal, i l'arquitecte Javier Sánchez, que va fer la conferència de clausura.

El certamen, que l'any passat va adquirir per primera vegada caràcter internacional, ha comptat amb la participació d'estudiants d'arquitectura i altres disciplines de les universitats Hogeschool van Amsterdam, Beuth Hochschule Für Technik Berlin i d'Alacant.

El palmarès s'ha completat amb quatre mencions especials als projectes Air Scoop, de Mick Madder, Pablo Tejada i David Winjs; Follow the sun, de Robin Adriaanse, Mart Lubbens i Max Meijer; Tarzan house, de María José Ramos, i Casa Sombra Algeña, de Cansu Oflazoglu i Kristina Schwandt. En aquesta convocatòria han presentat propostes 19 grups de treball procedents de 20 nacionalitats, ja que molts dels estudiants estan en el programa Erasmus.

Durant la trobada, Francisco Gómez va recordar que "des de la Fundació Marjal sempre hem sigut plenament conscients de la necessitat d’unir l'edificació i la sostenibilitat mediambiental. I és que, malgrat la creença errònia de molta gent, aquests dos àmbits no tenen per què estar renyits. Al contrari, poden caminar junts i han de fer-ho per a avançar cap a l'arquitectura del futur".

L'objecte del concurs és desenvolupar un habitatge, que hauria d'estar situat en la província d'Alacant, sota criteris saludables i sostenibles. Segons el coordinador del projecte, Antonio Galiano, del Departament de Construccions Arquitectòniques de l'EPS, "l'habitatge ha de ser flexible i adaptar-se als canvis que una familiar pot tenir al llarg de la vida". Sota aquests paràmetres, cadascuna de les tres universitats participants ha desenvolupat el treball en una de les assignatures i de los projectes resultants s'han seleccionat els treballs que es presenten als premis.

Tornar