// 28.11.2012 - 31.01.2013 / Sala SEMPERE

XII Trobades d’Art Contemporani

María María Acha-Kutscher, Christian Bagnat, Antonio Barea, José Luis De La Parra, Aram Dervent, Ferran Gisbert, Juana González, David Latorre, Julio López, Carlos Maté, Xavier Monsalvatje, Lois Patiño, Keke Vilabelda & Kalo Vicent


Un any més, la col·laboració entre la Universitat d’Alacant i l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert ha permès organitzar en el MUA la 12a edició de les Trobades d’Art Contemporani. En aquesta ocasió s’han presentat al certamen més de 200 propostes artístiques, de les quals s’han seleccionat obres de quinze creadors alacantins, nacionals i internacionals de diferents països com França, Perú, Cuba i Argentina.

Crida l’atenció la diversitat de tècniques (pintura, fotografia, collage infogràfic, escultura, vídeo, ceràmica…), llenguatges (abstracció, figuració, simbolisme, informalisme…) i temàtiques presents en l’exposició.

Antonio Barea crea escultures i instal•lacions a partir de mapes en els quals reflexiona sobre la topografia, el territori i el paisatge. Aram Dervent presenta dues fotografies en les quals l’horitzó i el reflex en l’aigua fan l’ullet a la pintura paisatgística. Carlos Maté exposa una escultura pertanyent a la seua sèrie «Les Flors del Mal», en la qual aprofundeix sobre la bellesa i l’atractiu que exerceix la foscor en l’ésser humà. Christian Bagnat proposa un dibuix de gran format en el qual analitza les relacions entre espai, cos i llenguatge. El treball de David Latorre se centra en la intervenció d’espais abandonats i que esperen ser enderrocats. Ferran Gisbert presenta un gran llenç dins de la tradició de l’abstracció cromàtica. José Luis de la Parra, en la seua sèrie «Backstage», posa en valor el procés de muntatge de grans esdeveniments o exposicions d’art. Juana González, en la seua pintura de la sèrie «Constructores» reflexiona sobre el concepte del temps i l’evolució de la dona. La pintura de Julio López Tornel se situa en la confluència entre art i ciència, ja que la seua creació es troba a mitjan camí entre l’automatisme gràfic i el dibuix científic. «The Long Voyage» és un projecte firmat per Kalo Vicent i Keke Vilabelda en el qual proposen un viatge imaginari on les fronteres entre els llocs físics i mentals queden desdibuixades. Lois Patiño presenta tres vídeos en què, a través de la contemplació del paisatge, busca l’instant de connexió sublim amb l’objecte de la seua observació. María María Acha-Kutscher presenta l’obra 365 days; es tracta d’una instal•lació de 365 collages fotogràfics digitals, creats a manera de diari, en què reflexiona al llarg d’un any complet sobre la condició femenina. Finalment, Xavier Monsalvatge lliga ceràmica i dibuix en obres en les quals analitza la societat postindustrial actual.


JORNADES TAC - Més informació i inscripció.

http://www.eac.gil-albert.ua.es

Tornar