II Convocatòria d'Arts Visuals InteractUA

El Vicerectorat de Cultura, Esport i Extensió Universitària i el Servei de Cultura de la UA són els impulsors de InteractUA, una plataforma dirigida a estudiants de la Universitat d'Alacant amb inquietuds i interessos en diferents disciplines artístiques, un espai per a impulsar i desenvolupar la formació artística i cultural de l'alumnat de la nostra universitat.

A través de la II Convocatòria d'Arts Visuals s'ha convidat a l'alumnat membre de la Plataforma InteractUA a presentar creacions artístiques entorn de la temàtica Migracions. Migració al·ludeix a moviment, a desplaçament, tant de persones, com d'animals i fins i tot de dades, a la recerca d'un lloc o estat més favorable. La migració és un fenomen clau per a diversos àmbits de les societats i una força molt poderosa per al desenvolupament d'aquestes.

El resultat és aquesta exposició virtual que ara presentem, per a la qual s'han seleccionat 13 creacions en formats tan variats com fotografia, collages, pintura i il·lustració digital. A més, d'entre les obres seleccionades, el jurat ha premiat tres obres que estaran exposades físicament en un dels espais del MUA.

En definitiva, l'exposició virtual “Migracions”, sorgida de la II Convocatòria d'Arts Visuals InteractUA, es revela com una excel·lent mostra del talent, el compromis i la creativitat de l'alumnat de la Universitat d'Alacant.

Sèrie 1/2. A3 Digital

Migració 2-2

Sèrie 2/2. A3 Digital

Migració

Núria Martínez González. Estudiant de Màster en professorat d'educació secundària


Aquest còmic mostra la meua divagació i introspecció sobre la migració i sobre el dret a parlar-ne. D'una banda, tenim animals i plantes que migren, per la qual cosa tenen dret a contar la seua història com a éssers que migren. D'altra banda, hi ha l'ésser humà, que migra per infinitat de motius (exili, cerca de treball, desastres naturals...). Però, quin dret tinc jo a parlar sobre aquests fets? No soc una papallona monarca, ni un coco, ni he patit les conseqüències d'una guerra, etc. 


No obstant això, les migracions són un procés pel qual es fa un desplaçament respecte del lloc amb la finalitat de trobar-ne un de millor o unes condicions més favorables, de manera que en mudar-me per a trobar-me en mi mateixa estic migrant i puc compartir aquesta experiència (sense llevar importància a les migracions de la resta).


Amb tot, la finalitat d'aquesta obra es mostrar el canvi, el desenvolupament, l'evolució que representa migrar en diferents éssers per una àmplia heterogeneïtat de motius.


© 2024 MUA. Museu de la Universitat d'Alacant · Tots els drets reservats. · Info Legal · Contacte · +34 965 90 93 87
Vicerectorat de Cultura, Esport i Extensió Universitària · www.veu.ua.es