II Convocatòria d'Arts Visuals InteractUA

El Vicerectorat de Cultura, Esport i Extensió Universitària i el Servei de Cultura de la UA són els impulsors de InteractUA, una plataforma dirigida a estudiants de la Universitat d'Alacant amb inquietuds i interessos en diferents disciplines artístiques, un espai per a impulsar i desenvolupar la formació artística i cultural de l'alumnat de la nostra universitat.

A través de la II Convocatòria d'Arts Visuals s'ha convidat a l'alumnat membre de la Plataforma InteractUA a presentar creacions artístiques entorn de la temàtica Migracions. Migració al·ludeix a moviment, a desplaçament, tant de persones, com d'animals i fins i tot de dades, a la recerca d'un lloc o estat més favorable. La migració és un fenomen clau per a diversos àmbits de les societats i una força molt poderosa per al desenvolupament d'aquestes.

El resultat és aquesta exposició virtual que ara presentem, per a la qual s'han seleccionat 13 creacions en formats tan variats com fotografia, collages, pintura i il·lustració digital. A més, d'entre les obres seleccionades, el jurat ha premiat tres obres que estaran exposades físicament en un dels espais del MUA.

En definitiva, l'exposició virtual “Migracions”, sorgida de la II Convocatòria d'Arts Visuals InteractUA, es revela com una excel·lent mostra del talent, el compromis i la creativitat de l'alumnat de la Universitat d'Alacant.

Obra realitzada en suport digital amb l'eina de pintura digital Procreate

2048px x 2048px

394mm x 394mm

132ppp

Residuos migratorios de la teleoplexia

Jordi Guijarro Contreras. Estudiant de Màster en Arquitectura


L'obra reprodueix en visió axonomètrica les ruïnes de l'antiga fàbrica de ciment de Sant Vicent del Raspeig, un catalitzador de migracions humanes que va ser motor del desenvolupament industrial i econòmic de la població. Tanmateix, la naturalesa extractiva i l'extensió de la fàbrica també ha comportat la migració i el risc de multitud d'espècies tant en el seu emplaçament com en la pedrera de Fontcalent. Ara, les ruïnes esdevenen una mena de postnatura que ens brinda l'oportunitat de conservar un patrimoni cultural i, al mateix temps, recuperar la biodiversitat del lloc.


© 2024 MUA. Museu de la Universitat d'Alacant · Tots els drets reservats. · Info Legal · Contacte · +34 965 90 93 87
Vicerectorat de Cultura, Esport i Extensió Universitària · www.veu.ua.es