En conflicte

III Convocatòria d'Arts Visuals InteractUA

El Vicerectorat de Cultura, Esport i Extensió Universitària impulsa InteractUA, una plataforma dirigida a estudiants de la Universitat d’Alacant amb inquietuds i interessos creatius, un espai per a impulsar i desenvolupar la formació artística i cultural de l’alumnat de la nostra universitat.

A través de la III Convocatòria d’Arts Visuals s’ha convidat a l’alumnat membre de la Plataforma InteractUA a presentar creacions artístiques entorn de la temática En conflicte. 

Atesa la situació present, en la qual el conflicte armat i les seues conseqüències globals estan de plena actualitat, volem abordar des d'una visió artística i multidisciplinària el concepte de conflicte, no sols aquesta accepció, que representa l'escenari últim, sinó també buscant-ne una definició àmplia.

El resultat és aquesta exposició virtual en la qual s'han seleccionat 11 creacions en formats tan variats com fotografia, collages, pintura i il·lustració digital. 

D’entre les obres seleccionades, el jurat ha premiat tres que estarán exposades físicament en el MUA.

En definitiva, l’exposició virtual “En conflicte” es revela com una excel·lent mostra del talent, el compromís i la creativitat de l’alumnat de la Universitat d’Alacant.

Madre anoche en las trincheras

José Aguilar van der Hofstadt

Estudiant d’Administració i Direcció d’Empreses


Com que la temàtica del concurs és «En conflicte», he decidit centrar-me en la història del nostre país. Fa menys de cent anys, Espanya va estar immersa en una horrible guerra civil que avui continuem recordant i que mai hauríem d’oblidar.
La meua obra és la recreació fotogràfica d’una cançó popular anomenada «Madre, anoche en las trincheras», aquesta cançó narra la història d’un soldat que escriu a sa mare explicant-li les seues vivències en la guerra; amb tot, la carta no va arribar mai, i som nosaltres els qui la llegim.
L’obra es divideix en dues fotografies, la primera, la carta, amb el primer vers de la cançó:
Caminando por el bosque / entre flores vi que había / una carta ensangrentada / de cuarenta años hacía. La segona fotografia és una adaptació de com seria la carta que el soldat havia enviat a sa mare.

La cançó i la lletra originals:

https://acerodemadridpetere.wordpress.com/2017/05/14/madre-anoche-en-las-trincheras-la-
guerra-i-els-campaments/

https://www.youtube.com/watch?v=qsaywqzdfj4&ab_channel=RaquelEugenio


© 2024 MUA. Museu de la Universitat d'Alacant · Tots els drets reservats. · Info Legal · Contacte · +34 965 90 93 87
Vicerectorat de Cultura, Esport i Extensió Universitària · www.veu.ua.es