En conflicte

III Convocatòria d'Arts Visuals InteractUA

El Vicerectorat de Cultura, Esport i Extensió Universitària impulsa InteractUA, una plataforma dirigida a estudiants de la Universitat d’Alacant amb inquietuds i interessos creatius, un espai per a impulsar i desenvolupar la formació artística i cultural de l’alumnat de la nostra universitat.

A través de la III Convocatòria d’Arts Visuals s’ha convidat a l’alumnat membre de la Plataforma InteractUA a presentar creacions artístiques entorn de la temática En conflicte. 

Atesa la situació present, en la qual el conflicte armat i les seues conseqüències globals estan de plena actualitat, volem abordar des d'una visió artística i multidisciplinària el concepte de conflicte, no sols aquesta accepció, que representa l'escenari últim, sinó també buscant-ne una definició àmplia.

El resultat és aquesta exposició virtual en la qual s'han seleccionat 11 creacions en formats tan variats com fotografia, collages, pintura i il·lustració digital. 

D’entre les obres seleccionades, el jurat ha premiat tres que estarán exposades físicament en el MUA.

En definitiva, l’exposició virtual “En conflicte” es revela com una excel·lent mostra del talent, el compromís i la creativitat de l’alumnat de la Universitat d’Alacant.

Llenç de Fusta
Mides: 110 x 70 cm
Pintura acrílica
Tècnica amb pinzell de brotxa

Idees oposades

Marco Kees Dijkstra Martín

Estudiant de Fonaments de l’Arquitectura


En aquesta representació, el conflicte apareix com una suma d’idees i d’accions que es mostren reflectides en una sèrie de traços que xoquen contra idees oposades.
L’espectador que contempla l’obra observa com aquestes idees es caracteritzen per la complexitat de nombrosos i infinits matisos i, al seu torn, observa el seu caos. Totes conviuen en el mateix espai i temps.
Fins ací, la descripció i relació amb el conflicte es mostra de manera abstracta amb nombrosos colors.
Relacionant l’obra amb el present conflicte entre Rússia i Ucraïna, es mostra com clarament hi ha una entitat poderosa manifestada per damunt del ciutadà representat en una «mà», que es troba a la zona inferior del quadre representant la societat que no pot competir contra la força del president Putin. L’entitat poderosa es mostra en forma d’«halo» situat en la zona superior del quadre, a un nivell inassolible i que transmet poder.


© 2024 MUA. Museu de la Universitat d'Alacant · Tots els drets reservats. · Info Legal · Contacte · +34 965 90 93 87
Vicerectorat de Cultura, Esport i Extensió Universitària · www.veu.ua.es