El Vicerectorat de Cultura, Esport i Extensió Universitària impulsa InteractUA, una plataforma dirigida a estudiants de la Universitat d’Alacant amb inquietuds i interessos creatius, un espai per a impulsar i desenvolupar la formació artística i cultural de l’alumnat de la nostra universitat.
A través de la III Convocatòria d’Arts Visuals s’ha convidat a l’alumnat membre de la Plataforma InteractUA a presentar creacions artístiques entorn de la temática En conflicte.
Atesa la situació present, en la qual el conflicte armat i les seues conseqüències globals estan de plena actualitat, volem abordar des d'una visió artística i multidisciplinària el concepte de conflicte, no sols aquesta accepció, que representa l'escenari últim, sinó també buscant-ne una definició àmplia.
El resultat és aquesta exposició virtual en la qual s'han seleccionat 11 creacions en formats tan variats com fotografia, collages, pintura i il·lustració digital.
D’entre les obres seleccionades, el jurat ha premiat tres que estarán exposades físicament en el MUA.
En definitiva, l’exposició virtual “En conflicte” es revela com una excel·lent mostra del talent, el compromís i la creativitat de l’alumnat de la Universitat d’Alacant.
Estudiant d’Estudis Anglesos
Aquesta obra es divideix en dues parts: l’esquerra i la dreta.
La part esquerra mostra un paisatge natural a la primavera, amb un cel buidat, un parell d’esquirols, un cirerer en flor i alguns rosers.
El paisatge presenta uns colors suaus i uns traços fins. En el centre se situa un home assegut en un banc; està usant el seu telèfon mòbil i contrasta amb el seu voltant a causa dels seus colors cridaners i la seua figura geomètrica. En la part dreta, el paisatge és molt diferent, ja que no es pot distingir quina època de l’any és; el cel és de color verdós, el sòl és morat i no hi ha rastre de plantes ni animals. En el fons es poden veure dos edificis amb pantalles publicitàries, així com un sol enorme, un avió i un vehicle volador. Assegut en el mateix banc que l’humà, un androide de color blau amb plaques completament metàl·liques al cap, coll i braços observa amb tristesa el món que l’envolta.
De nou, hi ha un contrast entre la figura central i el seu fons; en aquest cas, l’androide té una forma i uns colors més subtils, mentre que la resta del panorama és delineat per unes fortes línies negres i rectes i pintat amb colors virolats.
El costat de l’esquerra mostra el present, amb un bonic paisatge natural i una persona per a la qual preval la tecnologia i els seus avanços sobre el que té al voltant, fins i tot si aquesta tecnologia arriba a provocar-li cert malestar.
Per contra, el costat dret representa la visió d’un futur dominat íntegrament per la tecnologia i la destrucció de la natura com es coneix avui dia. L’androide que hi viu reflexiona sobre el «progrés» que els humans han fet i enyora un temps que mai va poder i que mai podrà experimentar.
© 2024 MUA. Museu de la Universitat d'Alacant · Tots els drets reservats. · Info Legal · Contacte · +34 965 90 93 87
Vicerectorat de Cultura, Esport i Extensió Universitària · www.veu.ua.es