// 09.05.2019 - 20.07.2019 / Sala CUB

EAC 2019. XIX CONCURS TROBADES D’ART CONTEMPORANI

MARTA AGUIRRE. ORIOL ARIBAU. LINA ÁVILA. RAQUEL BARTOLOMÉ. ALFONSO BATALLA. IRENE BOU. ABRAHAM CALERO. DAVID DELGADO. CRISTINA FERRÁNDEZ BOX. MÓNICA GENER. EVELYN HELLENSCHMIDT. JOSÉ CARLOS IZQUIERDO. JORGE LLOPIS. ALBA LORENTE. ANTONIO PARRAS BELMONT. GERTRUDIS RIVALTA. MARÍA SÁNCHEZ LÓPEZ. DANIEL DOMINGO SCHWEITZER. AGUSTÍN SERISUELO. VÍCTOR SOLANAS-DÍAZ. TondoSmiling (Lucía Cristóbal Marín y Ramón López de Benito). ELIA TORRECILLA


Entre les funcions bàsiques de la universitat, a més de la docència i la recerca, es tipifica com a missió essencial la transmissió de la cultura i, de singular importància, el lideratge cívic i la innovació sociocultural. En aquest context s'emmarca la cooperació entre la Universitat d'Alacant i la Diputació d'Alacant al voltant del projecte Trobades d'Art Contemporani (EAC), que organitza l'Institut de Cultura Alacantí Juan Gil-Albert. Una col·laboració que compleix 15 anys i que es concreta en el fet que, des de 2004, el Museu de la Universitat d'Alacant és seu de l'exposició del Concurs Internacional dels EAC.

Des de la Universitat d'Alacant entenem que la institució ha de convertir-se en un agent actiu en la generació i difusió del coneixement, tot promovent fòrums per a la reflexió i la confrontació d'idees, impulsant sinergies i establint ponts entre l'àmbit acadèmic i la ciutadania. En aquest sentit, les Trobades d'Art Contemporani es converteixen en un espai per al diàleg en el qual les diferents manifestacions artístiques es donen la mà.

En aquesta ocasió s'han presentat prop d'un centenar de projectes artístics, dels quals un jurat especialitzat n’ha seleccionat 22. La diversitat de temàtiques i tècniques enriqueix en gran manera aquesta convocatòria, en la qual artistes de diferents generacions ens ofereixen una visió de conjunt sobre la creació i la societat actual. Una diversitat que també s'adverteix en la procedència i les tècniques utilitzades pels artistes seleccionats: Escultura, pintura, gravat, fotografia, collage, vídeo, instal·lació, art digital… com a evidència de la pluralitat de llenguatges de la producció artística dels nostres dies.

Tornar